Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Sevgi Anaokulu

Telefon : 03223412316
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://sevgiao.meb.k12.tr
Adres : YAVUZ SULTAN SELİM MAH. 3366 SK. SEVGI ANAOKULU BLOK NO: 3 SARIÇAM / ADANA
VİZYON : Toplumsal ve milli-manevi değerlere bağlı, Duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, kendine güvenen, kendisi ve çevresiyle barışık, mutlu, iç disiplin ve sorumluluk duygusu gelişmiş, sosyal ilişkileri güçlü, işbirliği ve takım çalışmasına istekli, değişik görüş ve düşüncelere saygılı, yeteneklerini ve yaratıcılığını kullanabilen, çevreye ve doğaya duyarlı, Öz bakım becerilerini kazanmış, kendi hakkını ve başkalarının hakkını koruyabilen, Türkçeyi doğru ve düzgün kullanabilen çocuklar yetiştiren bir okul olmaktır.
MİSYON : Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı bireyler yetiştiren, yaşayarak, görerek, deneyerek eğitim yapman, gezi, gözlem ve deneylerle öğrenilenleri pekiştiren, Çocukların gelişim düzeylerini (duygusal, bilişsel, sosyal, psiko-motor, dil), ilgi ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak eğiten, Okul-Aile işbirliğini destekleyerek, eğitimi sürekli hale getiren, Okulun ve sınıfların fiziki değişikliklerinin sürekli yenilenmesiyle çocukların estetik duygularının geliştirilmesi ve daha sağlıklı mekanlarda eğitim- öğretim yapan, Çevre tarafından tercih edilen örnek bir okul olmak. Çocuklarımızı ilköğretime en iyi şekilde hazırlamak. Eğitim etkinliklerin değerlendirilmesinde belirlenen hedeflere ne ölçüde ulaşıldığının tespitinin yapılarak planlamayı bu sonuçlar doğrultusunda yapmak.
BAŞARILAR : Okulumuz Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Temiz Okul, Sağlıklı Okul Projesi " kapsamında BEYAZ BAYRAK almıştır. Ayrıca "Beslenme Dostu Okul" sertifikası bulunan okulumuz, ODAK projesi kapsamına "Kalite Beratı" almıştır.

Öğretmen :12
Öğrenci :162
Derslik :4
Toplantı Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1134
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İKİLİ
Saatler : SABAHÇILAR :07:30 - 12:30 ÖĞLENCİLER :12:30 - 17:30
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil :
Isınma : KLİMA
Pansiyon :
Servis :
Ulaşım : Buruk Mezarlığına giden özel halk otobüsleri, dolmuşları ve büyükşehir belediye otobüsleri okulumuz yakınından geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Okulumuzun güneyinde 200 metre uzaklıkta Kozan Caddesi bulunmakta olup, batısında Hacı Özcan Sinağ Ortaokulu, güneyinde Beyceli Anadolu Lisesi, kuzey batısında Asım Savaş Kapalı Spor Salonu ile Sofulu Anadolu İmam Hatip Lisesi, kuzey doğusunda Yavuz Sultan Selim Kapalı Semt Pazarı yer almaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezi
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :